Evelyne Terryn

Promotor CE Center

 

Circulaire economie is een manier om tot duurzame consumptie en productie te verwezenlijken; een manier om ons consumptiegedrag te veranderen en de impact op onze planeet te beperken; een manier om producenten en consumenten weer het volledige plaatje te laten zien.

Bio

Evelyne Terryn is gewoon hoogleraar aan de KU Leuven en doceert consumentenrecht, en ondernemingsrecht aan de Kortrijkse en Leuvense campus en aan de UHasselt. Zij is advocaat aan de Kortrijkse balie (Roots advocaten). Zij is tevens duurzaamheidscoördinator binnen het directiecomité van Kulak.

Evelyne studeerde rechten aan de KU Leuven, aan King's College London en Oxford. Ze behaalde haar doctoraat aan de KU Leuven in 2005. Ze is co-directeur van het onderzoeksinstituut CCM - Consumer Competition Market (law.kuleuven.be/ccm). Haar onderzoek spitst zich toe op ondernemingsrecht en (Europees) consumentenrecht - met een specifieke interesse voor de verduurzaming van het consumentenrecht. Ze publiceerde uitgebreid in dit domein, o.a. over het recht op herstelling, over 'vergroening' van e-commerce, over servitization. Zij was betrokken bij verschillende studies over consumentenrecht voor de Europese instellingen en voor nationale regeringen. Zij was gasthoogleraar aan o.a. de Universiteit van Amsterdam en de China EU School of Law (Beijing).

De topics van Evelyne Terryn